Fiat Abarth – piktas turbo spuogas

Fiat Abarth – piktas turbo spuogas

Alyvos parinkimas nėra sudėtingas dalykas. Atsiverti manual’ą, pasižiūri ko reikia ir susirandi pagal reikalavimus. Arba visai nesivargini – eini į parduotuvę, paduoti automobilio registracijos pažymėjimą pardavėjui ir jis parinks Jums galimus variantus. Bet… yra tokie Fabbrica Italiana Automobili Torino, kurie mano manimu negamina vidutinės klasės automobilio. Kaip jie besistengtų, pas juos gaunasi arba “mikriukas” arba Ferrari. Gaminamų automobilių gamoje jie turi vieną įpatingą modelį – Fiat 500. Pirma kartą nuo konvėjerio jis nuriedėjo 1957 metais ir iki 1975 metų jų buvo pagaminta beveik 4 milijonai. 2007 metais Fiat išleido antros kartos Fiat 500 ir automobilis tapo visos Europos numylėtiniu. Jis buvo išrinktas Europos metų automobiliu. Puikus moteriškas miesto automobilis. Bet kai ateis laikas keisti alyvą, ir alyvos pardavėjui pasakysite: ” Fiat 500 Abarth, benzas, vienas keturi, turbo”, atsidursite keblioje situacijoje. Pardavėjas vartys katalogus, maigys laptopą ir greičiusiai gausite atsakymą – sorry, tokios alyvos neturime. Kodėl taip yra? Pradėkime nuo to, ko prašo pats gamintojas.

Vienintelė rekomendaciją kurią čia matome yra Selenia Abarth 10w50 kurią gamina Petronas ir kurios Lietuvoje greičiausiai negausite. Arba galite naudoti sintetine 10w50 alyvą ne žemesnės kaip ACEA C3 specifikacijos. Žiurint į Selenia Abarth alyvos techninius duomenis tai su žodžiu “synthetic” jie perlenkė lazdą. Čia reikia vartoti terminą “conventional”. Kai pradėsite ieškoti 10w50 ACAE C3. greit suprasite, kad tokių alyvų nebūna. Ką daryti, kaip parinkti 10w50 alyvą su ne mažesniu nei ACEA C3??? Mano patarimas – nedarykite nieko. Patikėkite, reikia daug žinių, kad tai padaryti. O suklysti labai lengva, kas būtų labai ne į naudą 1,4 turbo varikliui su tiesioginių kuro įpurškimų. Ką daryti? Į pagalbą mums ateina kitas Fiat Abarth manual’as.

Ir vualia, čia matome Chrysler MS-10896 standartą, kurio analogas yra MS-12991. Googlinam – ir žiūrim ką turim Lietuvoje. Vienas iš pasiūlymų Shell Helix Ultra 5W40 . Alyva atitinkanati Fiat 9.55535.Z2 , Fiat 9.55535-GH2, Ferrari, Сhrysler MS 12991 ir daug kitų specifikacijų. Arba pagal šitas specifikacijas galite išsirinkti kitą Jums patinkančią alyvą. Tai va tai šitaip va ir va kaip kartais sudėtinga rasti tinkama alyvą.

Dalintis